“МАРГАРИТКА“И „ПРИКАЗКИ БЕЗ КРАЙ“ С КАУЗА ЗА ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ УСМИВКИ!

“Маргаритка“ и „Приказки без край“ с кауза за повече детски усмивки

Те даряват музикални детски съоръжения за игра на открито на педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев” в гр. Русе и УМБАЛ “Георги
Странски” Плевен

На 16ти май 2018 г., представители на социален проект “Маргаритка” и националната инициатива “Приказки без край” официално срязаха лентата на детския музикален кът за игра на открито, дарение към педиатричното отделение на УМБАЛ “Канев” Русе. Музикални съоръжения са дарени и на УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД Плевен.

Специални гости на събитието за откриване на детския кът бяха Яна Липованска, един от основателите на проект “Маргаритка” и Йорданка Димитрова, Бранд Мениджър на Панадол в GSK, които стоят зад инициативата „Приказки без край“.

Музикалните и иновативни съоръжения са специално разработени за общата кауза на двете инициативи и са първите по рода си в България. Музикални стъпки и светеща, люлееща се пейка, създадени чрез нова технология, ще носят настроение и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Канев” в гр. Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен.

Реализирането на детския музикален кът е резултат от съвместната кампания на “Маргаритка” и “Приказки без край”, която стартира през месец ноември миналата година. “Приказки без край” подкрепиха “Маргаритка” и заедно издадоха компакт диск, в който са събрани вече познатите на децата песнички на “Маргаритка” и шест аудио приказки. Изграждането на музикалния кът за деца е възможно, благодарение на приходите от праждбите на съвместното издание.

Децата от педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев”, Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен ще имат възможност да се радват на Музикални стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка „стъпка“ звучи любима на децата българска песничка. Светещата пейка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните съоръжения, дарени от „Приказки без край” и „Маргаритка”, са разработени от Playground Energy. Чрез тях децата имат възможност да се докоснат до света на музиката свободно и да развиват психомотрните си умения с игри и забавления.

Проектите „ Маргаритка“и „ Приказки без край“ обединиха усилията си през ноември 2017 , за да дарят още повече усмивки на децата, настанени в различни болници из страната, и на техните родители. Крайната цел на съвместната инициатива беше изграждането на още музикални детски съоръжения за игра на открито. И точно половин година по-късно, целта е изпълнена!

 

CHBA/CHPAN/0020/17k