Новини "Приказки без край"

Фототерапия с Дилян Марков и Елена Петрова в СБАЛДБ - София

На 23 април националната инициатива „Приказки без край“ изненада малчуганите в  Специализираната Болница за Активно Лечение по Детски болести в град София с първото издание на ФОТО АРТ ТЕРАПИЯ. Един от най-известните български фотографи Дилян Марков сподели с всички деца интересни факти за възникването и историята на фотографията и им предаде важни практически съвети.

Как се правят красиви снимки? Какво е портрет? Колко е важна светлината за перфектния кадър? Тези и още куп въпроси намериха отговор сред дъжда от светкавици, завалял секунди след като фотоапаратите попаднаха под „детски“ контрол.

Специален гост на събитието беше популярната звезда от екрана Елена Петрова, която бързо се превърна в най-желания модел за снимки на „младите фотографи“. Чаровната актриса не пропусна да прочете и любимите си приказки – „Рапунцел“ и „Грозното пате“.

Фото арт терапията е модерен и ефективен начин за развиване на детското въображение и придобиване на умения, които от своя страна допринасят за справяне със стресиращата болнична обстановка.  Тя е част от новите проекти на националната инициатива „Приказки без край“ през 2015г.