Новини "Приказки без край"

Акция „Коледен дух“ в СБАЛДБ, София

На 17.12.2015 г. в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София се проведе акция „Коледен дух“. Тя бе организирана в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“, като целта на събитието бе да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители и служителите на лечебното заведение. За да зарадват малките пациенти,  в болницата бе създадена специална атмосфера чрез много украса и коледни шапки за целия персонал във всички болнични отделения.

На официалното откриване на събитието присъстваха д-р Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народно събрание, проф. д-р Владимир Пилософ – председател на Българската педиатрична асоциация и проф. Радка Тинчева – началник на клиниката в СБАЛДБ.

Специален гост на събитието бе актьорът Христо Шопов. Той, колегите му от театър "Сириус" и Енчо Данаилов-Бате Енчо се погрижиха за доброто настроение на малчуганите, като всички заедно украсиха Коледното дръвче. Накрая малките пациенти получиха и подаръци лично от Дядо Коледа.