Новини

“Маргаритка“ и „Приказки без край“ с кауза за повече детски усмивки

“Приказни” събития за децата в болниците и Специално издание на компакт диск с песничките на “Маргаритка” и приказки от “Приказки без край”

Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Христо Мутафчиев застават зад каузата и дават живот с гласовете си на 6 аудио приказки

В празничния сезон на 2017-та националният проект „Приказки без край“ и социален проект „Маргаритка“ поставят началото на съвместна кампания, чиято цел е да донесе повече радост, както на децата, така и на техните родители.  В края на кампанията ще има по-весели деца в болниците, големи усмивки по лицата на много семейства и още една музикална площадка!

Всичко стартира през ноември с излизането на Специално издание на компакт диск “Маргаритка” и “Приказки без край”. Детски аудио приказки, записани и озвучени от актьорите Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Христо Мутафчиев. Три изцяло авторски нови приказки на детския автор Илия Дведжиев и три приказки от българското народно творчество в компанията на вече пожъналия огромен успех компакт диск „Маргаритка“. В него могат да бъдат чути най-любимите български детски песни в съвременни аранжименти, изпълнени от популярни български певци и артисти.

Дисковете са подарък за децата в различни болнични заведения, а всеки закупил диска от търговската мрежа, участва в посторяването на следващата иновативна музикална площадка в България.

Съвместната кампания на „Приказки без край“ и „Маргаритка“ е в месеците ноември и декември и в това време се провежда поредица от съвместни „приказни“ събития в детските отделения на различни болнични заведения. Във всяко “приказно” събитие, децата участват в забавно измисляне на приказки заедно с детския автор Илия Деведжиев и в компанията на изпълнителите Вики от „Мастило“, Тони, Михаела Филева и Вензи. Целта на събитията е малчуганите и техните родители да преодолеят стреса от болничната обстановка по-лесно, чрез пеене, рисуване, музика и театър. По време на събитията всяко дете ще получи като подарък - Специалното издание на компакт диск „Маргаритка“ и „Приказки без край“, с личен автограф от звездите, които ще се включат в събитията.  Освен по време на събитията, общо 3000 броя от дисковете от Специалното издание ще са подарък за деца - пациенти на различни болници в цяла България.

Крайната цел на съвместната инициатива на „Приказки без край“ и „Маргаритка“ е изграждането на следващата музикална детска площадка в София. Дисковете от Специалното издание с песнички и приказки се продават в търговската мрежа и със закупуването на диск, всеки от нас участва в каузата. Средствата от продажбите се инвестират в създаването на това пространство за игра. Иновативните музикални площадки на Марагритка дават възможност на децата да се докоснат до света на музиката свободно и с игри и забавления да развиват психомотрните си умения.. Първата площадка на “Маргаритка”  вече e факт и се намира в парк „Гео Милев“ в София, където се радва на огромен интерес от страна и на деца, и на родители.

Дискове могат да бъдат закупени от https://margaritka.bg, както и търговските обекти на бензиностанции OMV, LAFKA, магазини DM, аптеки SUBRA и книжарници Сиела. Цената на един компакт диск е 12 лв.

Нашата приказка продължава на https://web.facebook.com/prikazkiBezKray/

а слушаме и пеем песнички на https://web.facebook.com/margaritka.bg/

Събитията от кампанията на “Маргаритка” и “Приказки без край” се провеждат на следните дати и локации:

 • Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив, 22 ноември, 10:00-11:00 ч.
  • Специален гост Вики от „Мастило“
 • Пета градска болница, София, 6 декември, 16:00 -17:00 ч.
  • Специален гост Михаела Филева
 • Клиника по детски болести към болница Александровска, София, 8 декември 11:00 - 12:00 ч.
  • Специален гост Тони
 • СБАЛДБ, София, 12 декември, 11:00-12:00 ч.
  • Специален гост VenZy