НОВИНИ

"ПРИКАЗКИ БЕЗ КРАЙ"

„Приказки без край“ събра над 2500 играчки в благотворителна кампания за даряване на играчки за педиатрични отделения в „Музейко“

На 1 юни – Деня на детето, Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” стартира благотворителна кампания за даряване на игри и играчки под наслов "Дари играчка - дари усмивка на болно дете", която имаше за цел на педиатричните отделения на 14-те болници, част от аниматорската програма.

Инициативата се проведе от 1 до 5 юни в Детския научен център „Музейко“ - основен партньор на „Приказки без край" в акцията, където беше разположен специален кът. Над 500 родители споделиха времето, грижата и вниманието си по време на акцията, в които бяха събрани над 2500 играчки за всяка възраст, чисто нови или втора употреба. 

С благотворителната кампания бе поставено началото на дългосрочно сътрудничество между „Приказки без край“ и „Музейко“. Образователният екип на детския научен център ще посещава педиатричните отделения на болниците, част от националната инициатива, за да разказва интерактивни приказки. Идеята на това партньорство е да се съчетае забавлението от разказването на приказки с интересни знания, които децата да придобиват по време на посещенията.  Първата интерактивна приказка беше разказана ден преди Деня на детето в Специализирана Болница за Активно Лечение по Детски болести – София. Болните деца имаха възможността да чуят „Златното момиче“, както и да научат как се появяват цветовете, как се получава дъгата, както и сами да комбинират един цвят с втори, за да получат… трети.

Вижте повече на: www.facebook.com/prikazkiBezKray