Посолството на Великобритания в България подкрепи проекта „Приказки без край“.

Посолството на Великобритания в България подкрепи два от проектите на „ГлаксоСмитКлайн“ (GSK) България - „Приказки без край“ и „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“. Те бяха представени в присъствието на британския посланик Нейно превъзходителство Ема Хопкинс.

Проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация разказа за развитието на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“. За 5 години инициативата успява да реализира над 3000 посещения в детските клиники на 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, достигайки до над 11 000 деца.

 Вторият проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ бе представен от проф. Ивайло Търнев, началник на неврологичната клиника в УМБАЛ „Александровска“. През 2010 г. „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ се реализира само в България, а към днешна дата тя е мултиплицирана в още 4 европейски държави – Унгария, Сърбия, Румъния и Словакия.

 „Тези два проекта са насочени към подобряване на общото здравно състояние в страната, а напредъка, който бележат е изключителен“, каза генералният директор на GSK България Никос Ксидиас.

Кампанията е част и от иновативно глобално партньорство с организацията Save the Children, насочено към постигне на трайна промяна за най-уязвимите деца в света и спасяването на живота на 1 млн. деца.