Новини "Приказки без край"

Приказки без край и над 130 приятели - доброволци се включиха в почистването на 4 болници

Събрани са близо 40 чувала отпадъци, над 20 пейки са изцяло ремонтирани, а около 30 са пребоядисани

Около 130 доброволци се включиха в почистването и освежаването на дворните пространства около детските клиники на 4 болници в страната вчера. Акцията бе организирана от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ в подкрепа на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. Тя се проведе под мотото #Заедно за по-добра среда за нашите деца!

Четирите лечебни заведения, в които бе организирано почистването, са Втора МБАЛ в София, УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна, МБАЛ „Св. Анна“ - Варна и УМБАЛ „Г. Странски“ – Плевен, където се провеждат регулярни посещения на инициативата „Приказки без край“. На четирите локации бяха събрани над 40 чувала с отпадъци, бяха обезпаразитени и окосени тревните площи. В университетската болница във Варна бяха изцяло ремонтирани над 21 пейки, а в „Св. Анна“, освен пребоядисването на 4 пейки към детското отделение и оградата пред него, бяха засадени и пъстри пролетни цветя. В Плевенската болница бяха пребоядисани люлката, пейките и кошчетата за отпадъци, а в София – 24 пейки и съоръжения за игра. Към почистването в столичната болница се присъедини и телевизионната водеща Радост Драганова.

Всички доброволци получиха сертификат за участие в почистването и подарък от „Приказки без край“ и Dechko.bg – плюшено мече.

Акциите за почистването в лечебните заведения се организираха с партньорството на Dechko.bg, Националната мрежа на децата и bTV.