Новини

„Приказни“ уъркшопи  и вълнуващи срещи със звездите на „Маргаритка“

Вики от Мастило, Михаела Филева и Вензи даряват усмивки на децата в четири болници

В навечерието на Коледа, в четири болници в София и Пловдив, се проведоха специални събития, като част от съвместната кампания на „Маргаритка“ и „Приказки без край“. Една от целите на кампанията е да дари повече усмивки на децата, настанени в болнични заведения, чрез слушане на музика и измисляне на приказки. 

Изпълнителите на „Маргаритка“ – Вики от „Мастило“, Михаела Филева и Вензи бяха специални гости на събитията в Детската клиника към УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив, Пета градска болница в София, Клиниката по детски болести към Александровска болница и СБАЛДБ, София.

Заедно с автора на приказки Илия Деведжиев, те измислиха заедно с децата страхотни приказни истории, които може да прочетете тук:

„Малката елхичка“ 

„Папагалчето, което не биваше да лети“

„Котката и мишата фея“

„Облачето и дъгата“

След всеки приказен уъркшоп децата имаха възможност да се снимат със звездите на „Маргаритка“ и да получат личен автограф, както и диск от Специалното издание на „Маргаритка“ и „Приказки без край“ (+ подарък картичка за безплатен даунлоуд) като подарък.

А за да бъде очакването и посрещането на Коледните празници още по-приказно и вълшебно, във всяка болница украсихме заедно и по едно Коледно дръвче. Пожелахме си здраве, светлина и много подаръци!