Новини "Приказки без край"

Web

#Заедно за по-добра среда за нашите деца

Националната инициатива за подобряване болничния престой на децата „Приказки без край“ се включва в мащабната обществена кампания на bTV Media Group „Да изчистим България за един ден“. Петото издание на общонационалния проект, обединяващ медии, неправителствени организации и институции включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, както и речни корита и водоеми.

На 31 май „Приказки без край“ и „Да изчистим България за един ден“ съвместно организират специална акция за почистване на откритите площи за игра към детските отделения на няколко болници в страната под мотото „#Заедно за по-добра среда за нашите деца“.

Местата и дейностите, включени в специалната кампания, са:

  • Гр. София

Втора МБАЛ (бул. „Христо Ботев“ 120) – почистване на вътрешния двор и пребоядисване всички пейки и оградата. Участие в акцията ще вземе и телевизионната водеща Радост Драганова.

  • Гр. Варна

УМБАЛ „Св. Марина“ (бул. “Хр.Смирненски” 1) – почистване на градинка и ремонт на пейки.

МБАЛ „Св. Анна“ (бул. Цар Освободител 100) – почистване на градинка, пребоядисване на пейки и засаждане на цветя.

  • Гр. Плевен

УМБАЛ „Г. Странски“ (бул. "Георги Кочев" 8А – пред педиатричната клиника) – почистване на градинка и освежаване с боя.

Всички желаещи да подкрепят и вземат участие в доброволческата инициатива имат възможност да се регистрират в специално създадено за кампанията приложение на Фейсбук страницата на „Приказки без край“ и да се явят на 31 май в 10.00 ч. в сборните пунктове пред централните входове на избраните болници.

Целта на съвместната инициатива на „Приказки без край“ и „Да изчистим България за един ден“ за почистване на откритите площи за игра към детските отделения в болниците е да бъде осигурена по-добра среда за веселие и игри на болните дечица. Включете се и вие!

Началото на Националната инициатива „Приказки без край“ бе поставено през месец ноември 2012 г. като част от корпоративната социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby”. Инициативата е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

Към днешна дата към аниматорската програма са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе.